Wrâldstruner

Reizen en ontwikkelingshulp

Turkse voedsel pakketten

Deze organisatie ontving ons met open armen. In hun kantoorpand horen we meer over de oprichting en het doel. Het oorspronkelijke idee was een aantal jaren geleden onstaan bij een paar studie vrienden. Ze wilden iets betekenen voor de medemens. Door de week heeft ieder een eigen baan en in het weekend brengen ze voedselpakketten rond bij arme mensen. Een aantal mensen ondersteunen ze maandelijks, anderen zelfs wekelijks. De pakketten worden in een busje rond gebracht.

De organisatie bestaat officieel nu ongeveer 3 jaar en kent een vaste groep vrijwilligers. Het pand en de bus financieren ze zelf. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de mensen in nood toe. Naast de voedselpakketten voorzien ze soms ook in kleding en speelgoed. Net na de recente aardbeving gingen ze met hun eigen bus naar het gebied toe om goederen te leveren en ook proberen ze in Afrika een aantal waterputten te bouwen.

In overleg lijken voedselpakketten de beste optie voor een donatie. We rijden samen naar een groothandel en kopen 25 voedselpakketten in. We brengen een aantal zelf langs. De rest zal met de groep vrijwilligers in het weekend langsgebracht worden. De gezinnen die we tegenkomen hebben vaak te maken met werkloosheid door bijvoorbeeld ziekte of een alleenstaande ouder. Ze kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De mensen zijn dankbaar en vriendelijk.

Als we een ronde gedaan hebben krijgen we nog een inkijkje in de Turkse gastvrije cultuur. Ze willen ons graag meenemen naar een aantal omliggende mooie plekken zoals een meer, waterval en een uitzichtpunt. We rijden (op zijn Turks) in hoog tempo door het verkeer, krijgen volop eten en drinken en beleven een zeer leuke middag!

Locatie: Turkije

Budget: 471,41 euro

25 voedselpakketten

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Wrâldstruner

Thema door Anders Norén