Wrâldstruner

Reizen en ontwikkelingshulp

Babyvoeding en pampers

In een Turkse badplaats lopen we bijna toevallig tegen deze powervrouwen aan. Ze zijn gevestigd in een winkeltje waar ze tweedehands kleding verkopen. Achterin de winkel hebben ze een klein magazijn. De kleding die ze verkopen voor een klein prijsje wordt gedoneerd door mensen uit de buurt en de opbrengst gebruiken ze voor hun eigen goede doel. Zo zijn ze minder (volledig) afhankelijk van donaties. Slim bedacht!

De vrouwen vertellen ons dat ze met hun organisatie kinderen proberen te helpen uit de wijde omgeving. Dit doen ze voornamelijk door schoolkosten te betalen, maar ze helpen ook in voedsel en kleding. Ze spelen in op de behoefte die er op dat moment ligt bij het kind (en de familie). Bij speciale gelegenheden geven ze af en toe een kadootje aan kinderen waarvan het gezin dat anders niet kan betalen.

Docenten op de scholen en lokale burgemeesters weten de organisatie inmiddels goed te vinden. Zij kunnen precies aangeven welke kinderen bijvoorbeeld de schoolkosten niet kunnen betalen. Ook geeft de organisatie pampers en melk aan moeders die dit nodig zijn voor hun baby en dit niet kunnen betalen.

Als we met de vrouwen overleggen over wat wij mogelijk met wrâldstruner voor ze kunnen doen, wordt duidelijk dat een gelddonatie het meest ideale is. Op voorhand weten ze niet wat de kinderen precies nodig zijn en sommige kosten (zoals voor school) dienen ze zo te betalen. Wat altijd bijna nodig is, zijn babyvoeding en pampers. We spreken met de vrouwen af dat we bij de plaatselijke supermarkt pampers en melk kopen. Daarnaast geven we ze nog een gelddonatie, zodat ze dat kunnen gebruiken als zich een nieuw verzoek aandient.

We laden onze winkelkar in en worden nog vriendelijk geholpen door een voorbijganger in de winkel. Heel veel verstand van pampers en babymelk hebben we natuurlijk niet.. ­čśë De winkelkar moet nog een heuvel omhoog en dan kunnen we de spullen afleveren bij de dames. Ze zijn erg blij, super vriendelijk (zoals in heel Turkije!) en na wat foto’s met alle dames gaan we weer verder.

Budget:

Babyvoeding en pampers 64,11 euro

Gelddonatie 94,74 euro

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Wrâldstruner

Thema door Anders Norén